Felnőtt, gyermek, láthatatlan fogszabályozás Budapest, Harmónia-Dent

Rendelők

1052 Budapest V. ker. Bécsi utca 5. III./5 (35-ös kapukód)

1028 Budapest II. ker. Máriaremetei út 65.

Kérjen időpontot most!

+36 30 297 4551

info@harmoniadent.hu

Myofunkcionális trainerek - Myofunkcionális trainerek a helyes fejlődés biztosításához

A fogak elhelyezkedését a szájban az ajkak és a nyelv határozzák meg. Izomműködési (myofunkcionális) zavar hibás fogsorérintkezést eredményez, ami sokszor beszédzavarral is társul. Szükséges a szájüregi és mimikai izmok egyensúlyának helyreállítása, ún. trainerek segítségével. A beszédzavar kiküszöbölését a fogszabályozó szakorvos és a logopédus szoros együttműködésben végzi.

A trainer egy aktivátor típusú készülék szilikonból, melyben az alsó és a felső fogívek számára előre kiképzett hely van. Segít a rossz szokások megszüntetésében (cumizás, ujjszopás, ajakrágás), a szájlégzés és nyelvlökéses nyelés megváltoztatásában. Emeli a nyelv elhelyezkedését a szájban, segíti a felső állcsont és az arc fejlődését. Vezeti és jó helyzet felé irányítja a fogakat a növekedés során. Funkciós terápiával jobb alapot teremtünk a további fogszabályozáshoz, vagy önmagában ezzel orvosoljuk az adott rendellenességet.

Napi 1 óra intenzív használat és izomgyakorlat, valamint éjszakánként a készülékben alvás szükséges a maximális hatékonysághoz. Használat után rendszeresen tisztítani kell a trainert.