Felnőtt, gyermek, láthatatlan fogszabályozás Budapest, Harmónia-Dent

Rendelők

1052 Budapest V. ker. Bécsi utca 5. III./5 (35-ös kapukód)

1028 Budapest II. ker. Máriaremetei út 65.

Kérjen időpontot most!

+36 30 297 4551

info@harmoniadent.hu

Láthatatlan fogszabályozás - Nyelv felőli fogszabályozás
Láthatatlan fogszabályozás - Nyelv felőli fogszabályozás
Láthatatlan fogszabályozás - Nyelv felőli fogszabályozás

Legtöbben egy csodálatos mosolyért keresik fel a fogszabályozást. Lingual technikával, azaz a fogak nyelv felőli oldalára ragasztott készülékkel szinte teljesen észrevétlen gyógyulást kínálunk! Kívülről csak az egyre szebben elhelyezkedő fogak láthatóak. Alkalmazása nagy szakértelmet kíván, rendelőnkben évek óta sikeresen alkalmazzuk ezt a technikát.

Belső készülékkel szinte minden fogazati elváltozás orvosolható. Észrevétlenségén túl biomechanikai előnyökkel is rendelkezik. Megszokása azonban kicsit tovább tart, mert a nyelv terét szűkítjük. Fokozott figyelmet igényel a fogak és a fogszabályozó alapos tisztítása. Legalább 3 havonta rendelőben végzett professzionális tisztító kezelést biztosítunk.

Az Incognito készülék részeit a legkorszerűbb számítógép vezérelt CAD/CAM rendszerrel tervezik meg és alakítják ki. Előzetesen precíziós lenyomat szükséges a páciensek fogairól, amire tökéletesen illeszkedő, egyéni bracketeket készítenek. A készülék értékeinek programozása és a fogak pontos elmozdítása is a számítógépes tervezésnek köszönhető. Incognito lite (részleges fogszabályozó) készüléket alkalmazunk, amennyiben nem áll fent harapási eltérés, csak a frontfogak torlódottak.

Gyártás során fogászati aranyötvözetből öntik ki az alkatrészeket. Fémallergiás betegségek esetén is az arany alkalmazása a legkedvezőbb. A belső készülék ragasztása is eltér a külsőtől. A bracketeket előre gyártott sín segítségével egyszerre kerülnek felragasztásra, a komputeres tervezésnek megfelelően. A fogszabályozás során alkalmazott ideálívek is szintén előre gyártottak a kezelési tervnek megfelelően. A rendszert magas fokú precizitás és 100%-os személyre szabás jellemzi. A szakorvos feladata a terápia kivitelezése és kontrollálása.

 

Esztétikus fogszabályozó kezelést biztosít a kivehető aktív sínterápia. Új és hatékony fogszabályozó eljárás, kisebb esztétikai-harapási rendellenességek kezelésére. Szinte láthatatlan mélyhúzott műanyag sínekkel igazítjuk a fogakat a fogívbe.

A sínek pontosan illeszkednek a fogakra, nem zavaróak a beszédben, étkezéshez könnyen eltávolíthatóak. Azonban a pácienstől nagyfokú együttműködő készséget követel, hiszen az étkezéseket kivéve egész nap (min. 22 órát) viselnie kell.

A kezelés egész folyamata a számítógépes CAD/CAM tervezésnek megfelelően irányított, végigkövethető, szükség esetén módosítható. A sínek egymásra épülő lépésekben a megfelelő irányba végzik a fogmozgatást. A terápia ideje alatt rendszeres szakorvosi kontroll szükséges.