A harapás komplex gyógyítása

A harapás komplex gyógyítása

Egészséges harapás esetén a szomszédos fogak egy-egy pontban érintkeznek egymással. Ez biztosítja megtámasztásukat. Hézagos fogazat esetén csökken a megtámasztás, torlódott fogaknál megnő a terhelés és nehezített a tisztítás.

A szabálytalanul záródó fogsorok, harapási rendellenességek az egyes fogak, és a fogágy kedvezőtlen irányú túlterhelődését, fogágybetegséget, illetve állkapocsízületi elváltozást okoznak. A rendezetlenség következtében rágási problémák is fellépnek, melyek emésztési zavarokhoz vezetnek. Professzionális fogszabályozó kezeléssel kialakítjuk a fogak helyes érintkezését. A jó rágófunkciónak köszönhetően a fogak megfelelő irányból kapják a terhelést. Megőrzi épségét a fogágy, az állkapocsízület, és az emésztőrendszer.

A kezelés megkezdése előtt felmérjük a páciensek fogainak állapotát, az esetleges foghiányokat, fogpótlásokat (koronák, hidak), illetve a fogágy épségét. Gyökérkezelt, illetve koronával ellátott fogakat is nyugodtan lehet szabályoztatni. A kezelés megkezdéséhez a fogágy épsége, vagy megfelelő ellátása lényeges. Szükség esetén parodontológus kollégát is bevonunk a kezelésbe. Foghiányok esetén a fogszabályozó készülékkel zárjuk a rést, vagy az implantátumnak teremtünk helyet. Az implantációt végző fogorvos kolléga, már a kezelés bizonyos szakaszában megkezdheti a műgyökér beültetését.

Az izomműködési zavarok, rossz szokások (szájlégzés, nyelvlökéses nyelés, ajakrágás) miatt kialakult rendellenességek gyógyításában fogszabályozás mellett légzésterápia és izomgyakorlatok is szükségesek. A komplex ellátás és a stabil eredmény fogszabályozó szakorvos és a logopédus összehangolt munkájának köszönhető.

IDŐPONTOT KÉREK!